Miten hankin kiven?

Hautamuistomerkin hankinta on tapahtuma, jonka eteen jokainen meistä jossakin elämänsä vaiheessa joutuu. Tuon tapahtuman edessä moni meistä huomaa olevansa tietämätön asioista, joita on syytä ottaa huomioon muistomerkkiä valittaessa.

Hautamuistomerkin hankintaa helpottaaksemme loimme työkalun, joka auttaa Teitä hautamuistomerkin suunnittelussa. Suunnittele hautakivi >

Kivimallistomme on jaettu osiin kivivärien perusteella. Mallistoja on vain pääväreille, mutta tarjoamme myös muita värivaihtoehtoja. Kivilaatuja >

Mallistomme on koottu lähinnä perinteisistä, hyviksi havaituista kivimuodoista. Mikäli olette kiinnostuneet jostakin muusta mallista, palvelemme Teitä mieluusti joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Kiveä voidaan käsitellä useilla eri tavoilla. Yleisin ja kenties suositeltavin käsittely on kiiltäväksi hiottu pinta, jossa näkyy hienosti kiven rakenne ja väri. Se on myös helppohoitoinen ja kestävä. Louhitun pinnan käyttö, erityisesti kiven sivuissa, on vuosien varrella osoittautunut suosituksi. Hautakivimalleja >

Hautakiven tekstit ovat erittäin tärkeä osa kokonaisuutta. Tekstit voidaan kaivertaa hiekkapuhaltamalla, jonka jälkeen ne käsitellään valitsemallanne maalilla tai jätetään paljaaksi maalista. Pronssista valetut irtokirjaimet ovat tyylikkäitä ja kestäviä. Kotimaiset M.J. Paasikiven valamat pronssikirjaimet antavat arvokkuutta hautakivelle. Erityisesti sukunimissä käytettynä pronssikirjaimia voimme vilpittömästi suositella.

Koristeilla kivi saadaan muistuttamaan vainajan persoonallisuudesta. Koristeet voivat kertoa monia asioita: harrastuksia, mieltymyksiä, ammatin tai muita tärkeitä asioita. Koristeita voidaan tehdä hiekkapuhallustöinä tai pronssista valettuina kiveen kiinnitettyinä figuureina. Mikäli olet kiinnostunut jostakin erityisestä mallista, otathan meihin yhteyttä, jotta voimme parhaiten palvella sinua. Koristeita >

Kun mielikuva läheisen hautakivestä on syntynyt, on aika pyytää tarjous. Voitte pyytää tarjousta suunnittele kivi -osion kautta täältä sivuiltamme, sähköpostitse annika.berglof@hautakivi.net tai puhelimitse 040 5756593. Autamme Teitä viimeistelemään toivomanne ominaisuudet kauniiksi hautakiveksi ja samalla saatte tarkat hintatiedot kokonaiskustannuksista. Ette sitoudu mihinkään pyytämällä tarjousta.

Kun sopiva hautakivi on löytynyt, teette tilauksen. Me hoidamme lupa-asiat seurakunnan kanssa puolestanne, jotta hautakivi varmasti vastaa seurakunnan sääntöjä. Kun kaikki on selvää, aloitamme hautakiven työstämisen.

Asennamme hautakiven omalle paikalleen läheisenne haudalle ja ilmoitamme Teille asennuksesta. Laskun aika on vasta asennuksen jälkeen, jolloin hankinta on Teille täysin riskitön. Asennuksella on 2 vuoden oikaisutakuu ja ilkivaltatakuumme on voimassa 5 vuotta asennuspäivästä lukien.